Sól kłodawska niejodowana i różowa sól himalajska

Jeśli potrzebujesz soli kłodawskiej, koniecznie wejdź na https://superbutelki.pl/pl/c/Sole/119.

Składnikiem koniecznym do właściwego funkcjonowania naszego organizmu jest sól. Jakie zalety ma różowa sól himalajska i niejodowana sól kłodawska? Czemu warto stosować je w kuchni?

Sól himalajska – jakie minerały zawiera?

Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który wspaniale wzbogaca smak potraw. Choć nieumiarkowane wykorzystanie soli może mieć niepożądane oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej odpowiednie dawki (nieprzekraczające 6 gramów na dobę) są konieczne dla prawidłowego działania organizmu człowieka. Sól zaopatruje nas bowiem w sód, czyli w pierwiastek odpowiedzialny za utrzymanie optymalnego ciśnienia we krwi oraz gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych typów soli jest sól himalajska czerpana ze pokładów mających blisko 250 mln lat. Produkt ten zawiera masę cennych pierwiastków oraz minerałów, między innymi wapń, potas czy cynk, a równocześnie nie posiada chorobotwórczych zanieczyszczeń i składników, np. trujących metali ciężkich. Sól himalajska doskonale wpływa na smak potraw i jest sprzedawana zarówno w postaci niewielkich, jak i pokaźniejszych kryształków.

Sól kłodawska – stosowana nie tylko w branży gastronomicznej

Sól kłodawska z kolei to artykuł o wysokim stopniu czystości – zawiera ok. 97% NaCl i stanowi idealny do naszych kiszonek. Jest między innymi kopalnią wapnia, żelaza czy potasu, czyli pierwiastków koniecznych do zachowania pełni zdrowia. Sól kłodawska czerpana jest w kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie jest poddawana , toteż nie zatraca swoich cech i jest bez problemu wchłaniana przez organizm. Sól kłodawska jest powszechnie stosowana nie tylko w przemyśle spożywczym, ale też sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w lecznictwie, kosmetyce i rolnictwie.

Lokalizacja:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669-997-776
E-mail: [email protected]