Skocz do zawartości

Przeniesienie folderów z "Aplikacje" do roota

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 gandalfini

gandalfini

Poczatkujacy forumowicz

• Użytkownicy
  • 100 postów
  • PłećMężczyzna
  • Miejscowość:Świdnik
  • siećplus gsm
  • model tel5800 XM 8GB

Napisano poniedziałek, 23 marzec 2009 - 14:18:30

Ten trick pozwala na przeniesienie m.in folderu "Multimedia" z folderu "Aplikacje" na root-a symbiana.

Nie wiem jak to ma się do innych s60v3, ale u mnie przeniesienie systemowego folderu było po prostu niemożliwe (brak takiej opcji). Zaczynamy:

1) Do wykonania tej sztuczki musimy mieć zainstalowaną jakąś aplikację w pamieci masowej telefonu. W tym przykładzie pokażę, jak przenieść folder "Multimedia" W ten sam sposób można też przenieść każdy folder.
Ustawiamy ikonki w taki sposób jak na obrazku:
[center:edcc4abf4e]Dołączona grafika

W moim przypadku aplikacja FlyingMoney jest zainstalowana w pamięci masowej, a folder który chcę przenieść to jak wspomniałem "Multimedia".
2)
Ten krok wymaga zręcznych palców.
a ) Zaznaczamy aplikację znajdującą się na pierwszym miejscu (u mnie to jest FlyingMoney)
b ) Podłączamy telefon do PC w trybie pamięci masowej.
c ) Teraz po komunikacie "Włączono tryb przesyłania..." klikamy ok, i mamy jakieś 2-3 sekundy na naciśnięcie lewego softkeya na 1 aplikacji na liście (aby włączyć menu, nic więcej na razie nam nie potrzebne)
d ) Teraz czekamy, jako że aplikacja Flyingmoney była zainstalowana na pamięci masowej "zniknie" ona z naszego inwentarza, a folder "Multimedia" wskoczy nam na pierwszą pozycję. Co więcej w menu nadal mamy pozycję "przenieś do folderu" której standardowo nie ma ;)

Gotowy efekt:

Dołączona grafika

[/center:edcc4abf4e]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych