Skocz do zawartości

Pogotowie Gg

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Boogeyman

Boogeyman

Spam Reaper

• Administratorzy
  • 2792 postów
  • PłećMężczyzna
  • Miejscowość:Poznań
  • GG5556277
  • siećorange
  • model telSamsung Galaxy S2 | i600

Napisano poniedziałek, 10 listopad 2008 - 10:41:57

Witam,

wielu userów pisze do różnych osób z prośbą pomocy. Jednak nie każdy zna się na tym o co pytamy (często nawiązujemy kontakt patrząc po osobach dostępnych), dlatego też powstał ten temat. Proszę o zgłaszanie się w tym temacie osób które wyrażają chęć pomocy, wraz z opisem w czym mogą pomóc. Na razie temat znajduję się Offtopicu, jak temat się rozwinie i będzie sporo chętnych osób do pomocy, zostanie przypięty globalnie.
Proszę też pamiętać o podstawowych zasadach jak piszemy do kogoś na gg z prośbą o pomoc. Bardzo dużo osób pisze w tym stylu:
-jesteś?
-słuchaj mam problem
-halo?
-nie wiem jak zmienić tapetę w telefonie
-pomożesz?
-daj znać jak będziesz

W tym wypadku praktycznie nic nie wiemy o problemie, bo może chodzić o nokie 3210 jak i o n96, tak samo bezsensowne pytania o dostępność. Prawidłowo powinno wyglądać to tak:
-witam, tu cichy z symbianforum, nie mogę poradzić sobie ze zmianą tapety w 6680, proszę o pomoc, pozdrawiam.

Od razu lepiej to wygląda, prawda? Może to być śmieszne dla niektórych, ale jak byście dostawali po 5 takich wiadomości tygodniowo to przestało by to was śmieszyć, poza tym takie wiadomości są ignorowane przez większość z nas.

Ok, a więc do rzeczy. Prawidłowy post ze zgłoszeniem powinien wyglądać tak:

nick - gg - w czym pomogę - ograniczenia co do dostępności (kiedy dostępny itp)

po dodaniu do listy wasz post zostanie usnięty.

na samym końcu podam przykład, narazie zapraszam do zgłaszania, jak chcecie to piszcie swoje opinie co do pomysłu, ale tylko które coś wnoszą, proszę bez postów \"super, ekstra pomysł\". Ok, więc to na tyle, na dole aktualna lista.

Pogotowie GG ;)

boogeyman - 5556277 - ogólnie windows mobile, s60v2, sprawy związane z forum - różne godziny dostępności, prawie zawsze niewidoczny

cichy - 2382373 - Flashowanie Symbian Windows,certyfikaty symbian, softy dla danych modeli oraz ogólnie symbian i windows mobile - dostępny praktycznie dziennie od 7:00 do 23:00 Na zgłoszenia będę odpisywał w miarę możliwości

MASHER - 7069024 - s60v3 jakby ktoś jakiejś aplikacji potrzebował, czy coś to pomogę dostępny zazwyczaj po południu 18-23.

Skorek76 - 4300016- ogólnie pomoc z instalowaniem aplikacji- fleshowanie symbiana- pomoc z symbianem dostępność od 7- 24, w miarę możliwości będę odpisywał.

Sładziu -7714676-S60v2, aplikacje, NSS itp, tematy-dostepny rano od 7-9 i popoludniu 15-21 (zwykle niewidoczny)

piepia - 1841925 - grafika (photoshop), dzwonki, muzyka (odgadywanie nieznanych utworow/dzwonkow), ogolna pomoc z n95

Danek - 578754 - Wszelka pomoc dotycząca struktury i ustawień forum. Wszelkie edycje postów, tematów, czy użytkowników. Pomogę również, rozwiązać problem z Twoją 6630. Na Forum bywam co dzień w różnych godzinach, przeważnie niewidoczny.

elvis_mt - 785215 - Pomogę w zagadnieniach dotyczących iphone, iphone 3g, ipod touch (jailbreak, gry programy gadżety oprogramowanie simlock język PL i tp)mogę pomóc również przy rozwiązywaniu problemów z telefonami na symbianie 3rd i komputerami PC (software i Hardware) Nigdy nie siedzę przy statusie niewidocznym, dostępny raczej późną porą.

Blady214 - 9518742 - dostępny w godzinach popołudniowych 14-16. Pomogę przy problemach z s60v2 oraz z komputerami prawie wszystko, sprawy dotyczące marki SE ( softy, simlock itp )

cnl
- 8406036 - pomoge z s60v3, moge sprobowac pomoc z Windows Mobile, problemy z nawigacjami samochodowymi, nawigacjami w telefonie, antenami satelitarnymi, palmtopami, komputerami z zakresu Windows i Linux, problemami z ubezpieczeniem samochodu, mieszkania, czy firmy I juz sam nie wiem, czym jeszcze - jestem najczesciej na "niewidoczny", ale napewno odpisze, wazne, zeby osoba piszaca przedstawila sie nazwa usera z symbianforum.pl

Kmil - 3109584 - Pomogę przy Update'owaniu softów, instalowaniu aplikacji i rozwiązywaniu problemów z nimi, Nawigacje, hackowanie symbiana, podpisywanie aplikacji, wyrabianie certyfikatów, obsługa komputera równiez nie jest mi obca (software jak i hardware) Dostępny najczęściej w godzinach popołudniowych (14-15) i do późnego wieczora (1:00-2:00) można pisać nawet jak jestem niedostępny ponieważ zdarza się, że jestem na statusie niewidocznym)

Zi0mal - 1507324 Ogólnie Windows mobile i s60v3 dostępny w różnych godzinach często nie widoczny

sasio - 799299 - Symbian v1,2,3,5; hardware, firmware, ogólne problemy, Android, testy telefonów, pytania o telefony który wybrać , aktualizacje softów, zmiana oprogramowania, akcesoria, nawigacje , ogólnie każdy typ pytań- dostępny praktycznie od rana do późnej nocy, jeżeli nie odpisuję to znaczy że nie ma.

donricardo84 - 26175764 - dostępny zawsze po 21 do poznych godzin nocnych udzielam pomocy w sprawie symbiana 3 edycja futre pack 1 tematy jakie moge pomoc to lamanie symbiana problemy instalacji aplikacji itp inne problemy takze mozna sie do mnie zglaszac

Użytkownik cichy® edytował ten post niedziela, 14 listopad 2010 - 20:34:25

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych