Dzisiaj mam wene tworcza na pomysly i przegladajac strony Gumtree.pl wpadlem na pomysl, zeby na naszym Forum znalazl sie dzial "Umiejetnosci/Pomoc". Na czym polegalby? Na niesieniu pomocy uzytkownikom Forum w zmianie product code, wgraniu firmware, zmianie jezyka, usunieciu simlocka i innych tego tego typu sprawach "zaawansowanych", choc niekoniecznie zwiazanych z GSM. Proponuje stworzyc dzial "Umiejetnosci/Pomoc", w tym dziale stworzyc poddzialy, ktorych nazwy bylyby nazwami wojewodztw, w tych dzialach umieszczone bylyby tematy z nazwa miasta np. "Krakow", gdzie zamieszczone bylyby posty osob wyrazajacych swoja chec udzielenia nieodplatnej pomocy (lub za zimne piwko) nowym userom (powiedzmy, ze nowy user, to taki, ktory ma 50 sensownych postow). Posty zawieralyby krotka informacje o tym, co oferujemy (czyli np. pomoc z telefonem, gps, komputerem, czyli takimi przedmiotami technicznymi codziennego uzytku) oraz dni tygodnia lub godziny, kiedy mozemy pomoc. Kontakt z osobami oferujacymi pomoc bylby przez PW lub GG. Mysle, ze taki dzial po pierwsze pomoglby nowym userom w problemach technicznych, po drugie umozliwilby poznanie nowych ludzi oraz po trzecie bylby (mozliwe) innowacyjny - na innych forach takiego czegos nie ma. Niesienie pomocy innym byloby oczywiscie dobrowolne:) Sadze, ze dzial mialby przyszlosc, poniewaz nie wierze, zeby na 35.000 uzytkownikow z calej Polski nie bylo w kazdym wojewodztwie oraz wiekszym miescie ludzi chetnych do pomagania. Sam z przyjemnoscia dodalbym pierwszy post z moja oferta.
Pozdrawiam Administracje i czekam na ocene mojej idei wytrwale wierzac w realizacje pomyslu